לחם / מאיה דרין
מרכיבים
רשימת חומרים לכיכר אחת גדולה:
1 קילו קמח ללחם
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
1 3 כפות סוכר
4 כפיות שטוחות מלח
2 ו- 1/2כוסות מים פושרים (600 מ"ל)
אפשר להוסיף 2/3 כוס אגוזים קלויים או גרעיני חמנייה/דלעת קלויים
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה. ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך.
- משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר אובלית ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
- מניחים בסיר רוסטר אובלי משומן, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.
- בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים על פני הבצק לקישוט.
- מחממים תנור ל 200 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים רותחים.
- אופים את הלחם במשך כ 45 דקות עד הזהבה, מצננים מעט לפני הפריסה.