לחם / מאיה דרין

לחם / מאיה דרין

מרכיבים

רשימת חומרים לכיכר אחת גדולה:

1 קילו קמח ללחם

2 כפות שמרים יבשים

6 כפות שמן זית

 1 3 כפות סוכר

 4 כפיות שטוחות מלח

 2 ו- 1/2כוסות מים פושרים (600 מ"ל)

אפשר להוסיף 2/3 כוס אגוזים קלויים או גרעיני חמנייה/דלעת קלויים

 

אופן ההכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה. ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך.
  2. משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך  כשעה וחצי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר אובלית ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
  4. מניחים בסיר רוסטר אובלי משומן, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.
  5. בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים על פני הבצק לקישוט.
  6. מחממים תנור ל 200 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים רותחים.
  7. אופים את הלחם במשך  כ 45 דקות עד הזהבה, מצננים מעט לפני הפריסה.

 

 

 

צריך סיוע ?