קישואים ממולאים / רינת צדוק
מרכיבים
מרכיבים לסוטז' 28 ס"מ
3 כפות שמן זית
12 קישואים קטנים
לימון חתוך לפרוסות דקות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
5 שיני שום פרוסות
2 פלפל צ'ילי אדום יבש
2 ענפי טימין
ענף מרווה
ענף אורגנו
פלפל שחור גרוס
מלח ים
למילוי:
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כוס אורז בסמטי שטוף היטב
כוס עדשים שחורות ( מושרות 6 שעות)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית בהרט
כוס וחצי מים חמים
אופן ההכנה
מרוקנים את הקישואים מתוכן.
יוצקים שמן זית, מסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבניה, שום פרוס.
מפזרים מלח פלפל.
הכנת המלית:
שוטפים היטב את האורז
מזהיבים קלות בצל בשמן זית, מוסיפים שום קצוץ
מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט, מלח, ופלפל
מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים.
מניחים בצד לקירור.
מילוי ובישול הממולאים:
מחממים תנור ל-185 מעלות
ממלאים את הקישואים ומניחים בסיר בתוך הסיר, מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות
במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את המכסה ואופים על 5 דקות לקבלת גוון זהוב.