ברד פודינג שזיפים / מאיה דרין
מרכיבים
רשימת חומרים לכ-4 מנות:
4 יח' בריוש או 4 פרוסות עבות של חלה מתוקה וטובה
75 גרם חמאה מומסת
1 מיכל שמנת
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
2 חלמונים
קורט קינמון
6 שזיפים פרוסים דק
לציפוי:
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- פורסים את הלחם לפרוסות ומברישים בחמאה מומסת.
- מסדרים בתבנית אינגליש רחבה ומשומנת.
- בין פרוסות הלחם משבצים בנדיבות פרוסות שזיפים
- מערבבים יחדיו שמנת, סוכר, ביצים, חלמונים ומעט קינמון ויוצקים על פרוסות הלחם
- מניחים בצד למשך כ-10 דקות.
- מפזרים מעל פיסות חמאה וסוכר דמרהה
- אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב עד מאוד.