״שווארמה״ עוף על פיתה שמנמנה במחבת
רשימת חומרים לכ-5 מנות:
4 כרעי עוף
לתבשיל השווארמה:
שמן זית
מלח לפי הטעם
2 כפות פפריקה
4 כפות זרעי כוסברה כתושים
2 כפות כמון
2 כפות אבקת שום
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 בצלים חתוכים גס
6 שיני שום שלמות
לפיתות:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כפית גדושה מלח
1 כף סוכר
1 כוס מים
3 כפות שמן זית
שמן זית לשימון הבצק
להגשה:
ממרח עריסה או פלפל צ׳ומה
עגבניות שרי צלויות
בצל צלוי
פלפל ירוק חריף צלוי
אופן ההכנה:
לתבשיל העוף:
- מכינים את תבשיל העוף: במחבת רחבה וגבוהת שוליים מחממים שמן זית, משחימים את העוף מכל צדדיו, תוך כדי ההשחמה מוסיפים את כל התבלינים.
- כשנתחי העוף שחומים, מוסיפים בצל ושום ומערבבים יחדיו, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בנוזל במשך כשעה וחצי עד שהעוף מתרכך לחלוטין.
- מפרקים את העוף לפיסות ומשאירים בנוזלי הבישול ללא העצמות, מתקנים תיבול
לפיתות
- במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית 3-2 דקות נוספות.
- מניחים לתפוח במשך כ-30 דקות.
- יוצרים מהבצק 10 כדורים שווים בגודלם
- משמנים בעדינות את הכדורים, מסדרים ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
בהגשה:
- מחממים מחבת יבשה על הגז
- מרדדים כדור בצק בעזרת מערוך, או בעזרת הידיים לפיתה דקה ככל האפשר ומניחים על המחבת החם. לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, חורכים עוד דקה-דקה וחצי ומסירים מהמחבת.
- מורחים על כל פיתה כמות נדיבה של עריסה, מסדרים מעל כמות נדיבה של תבשיל עוף מפורק, מסדרים ירקות חרוכים ומגישים מיד.