מרכיבים
רשימת חומרים ל-6 מנות:
2 כרעי עוף
1 ק”ג עצמות בקר למרק
1 בצל חצוי על קליפתו
½ ראש שום מפורק לשיניים
2 ס”מ ג’ינג’ר פרוס לפרוסות
1 כף מלח
1 כף זרעי כוסברה כתושים
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון קטן
5 מסמרי ציפורן
½ כפית גרגירי פלפל שחור
2-3 כפות סוכר חום
5 ליטר מים
להגשה
1 חבילת אטריות אורז מבושלות ומוכנות על פי הוראות היצרן
2 יח׳ זוקיני חותכים לרצועות דקיקות דמויות ספגטי
1 צרור בצל ירוק קצוץ לטבעות
½ צרור עלי בזיליקום
½ צרור כוסברה
½ חבילת נבטים טריים ופריכים
ג׳ינג׳ר חתוך למקלונים דקיקים
1 צ’ילי אדום פרוס או קצוץ דק
רוטב הויסין לפי הטעם
רוטב צ’ילי שום לפי הטעם
2 לימוני ליים חתוכים לרבעים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
למרק:
- צולים את הבצל, השום והג’ינג’ר על להבת הכיריים (או מתחת לגריל של התנור) כ-10 דקות עד שהם משחירים מעט. מקררים ומסירים את החלקים השחורים-מפוחמים.
- מבשלים את העוף והעצמות בסיר מים רותחים במשך כ-5דקות, מסננים ושוטפים במי ברז.
- מחזירים את העוף והעצמות לסיר, מוסיפים מים ואת שאר החומרים למרק, כולל הירקות החרוכים.
- מביאים לרתיחה, ומסירים כל הזמן את הקצף שצף על פני המרק.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים.
- מוציאים את העוף ומקררים אותו. מסננים את המרק.
- בינתיים משרים את האטריות במים חמים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושומרים בקערת מים קרים עד לשימוש.
- מומלץ לפרק את בשר העוף המבושל ולשמור להגשה.
להגשה:
- מסדרים 6 קערות מרק עמוקות על גבי השולחן ומפזרים את כל המרכיבים באופן שווה – האטריות החמימות בתחתית ומעליהן ספגטי זוקיני שיתרכך בנוזל החם, עשבי התיבול השונים ונתחי בשר העוף. את הצ’ילי, ההויסן והסרירצ’ה מפזרים לפי הטעם האישי של הסועדים.
- מביאים את הציר לרתיחה חזקה, מביאים לשולחן ויוצקים לקערות. מגישים עם רבע ליים לצד כל מנה.