כדורי גבינה בציפוי שקדים

כדורי גבינה בציפוי שקדים
כדורי גבינה בציפוי שקדים / מאיה דרין

מרכיבים

רשימת חומרים ל-6 מנות:

לכדורים:

2 יח' גבינת כנען או טוב טעם
3 ביצים

1 כף חמאה מומסת
2-4 כפות סולת
2-4 כפות קמח
3 כפות סוכר
תמצית וניל

לציפוי:

100 גרם חמאה

2 כפות פירורי לחם

2 כפות סוכר

6 כפות שקדים טחונים

לריבה:

500 גרם דובדבנים מגולענים (אם מאין דובדבנים בעונה, אפשר להשתמש בשזיפים

300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר

להגשה:

2 יח' שמנת חמוצה

שקדים קלויים

דובדבנים טריים

 

 

אופן ההכנה

לכדורים:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים במקרר לשעה.
מרתיחים סיר עם הרבה מים.
בידיים רטובות יוצרים קטנים ומבשלים במים הרותחים.

הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים.

מסננים ומצננים.

לריבה:

מבשלים בקלחת קטנה את הדובדבנים והסוכר על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות עד שנוצרת ריבה דלילה שיכולה לשמש כרוטב.

בהגשה:

מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים מטגנים מעט, מוסיפים את כדורי הגבינה.

עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים  ומסירים מהאש.

מגישים בליווי שמנת חמוצה, ריבת דובדבנים, שקדים קלויים ודובדבנים טריים



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צריך סיוע ?