מחבתות מומלצות — איך בוחרים מחבתות למטבח שלכם?

מחבתות

אתם יכולים לשאול כל שף והוא יגיד לכם שלהחזיק במטבח את המחבתות הנכונות יכול לעשות את כל ההבדל בהכנת ארוחות נהדרות. אנחנו הישראלים משתמשים במחבת במטבח שלנו כמעט בכל יום, בין אם זה בשביל להכין חביתה לארוחת בוקר, או בשביל להכין מוקפץ לארוחת ערב.

אבל אם חיפשתם מחבתות מומלצות, יכול להיות שנרתעתם מהמגוון העצום של מחבתות מחומרים, גדלים וצורות שונות הקיימות היום. אין ספק שהבחירה יכולה להיות משימה לא פשוטה, לכן בסולתם החלטנו לכתוב עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את המחבתות הנכונות, שיעשו לכם את החיים במטבח קלים וטעימים.

אז המשיכו לקרוא וגלו את העצות שלנו, שיעזרו לכם לבחור את המחבתות הטובות ביותר לצרכים שלכם ולבשל בקלות ובכיף.

מחבתות איכותיות למטבח: למה כדאי לשים לב?

כשמדובר בבחירת מחבתות למטבח, יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון.

בראש ובראשונה אתם צריכים להתייחס לחומר ממנו עשויה המחבת.

אלה החומרים הנפוצים ביותר שמהם עשויות מחבתות: נירוסטה, אלומיניום ונחושת.

מחבתות נירוסטה (פלדת אל – חלד)

מחבתות נירוסטה הן עמידות מאוד ויכולות להחזיק לכל החיים, אבל הן יכולות להיות יקרות. האוכל נוטה להידבק לתחתית המחבת, כך שתצטרכו להשתמש ביותר שמן מהרגיל.

הנירוסטה עלולה להתחמם בנקודות מסוימות יותר מהאחרות, לכן לרוב משלבים נחושת או אלומיניום בבסיס המחבת כדי לשפר את הולכת החום. בישול על אש נמוכה גם עוזר במניעה

של חימום יתר באזור בודד.

יתרון של הנירוסטה הוא שהיא קלה לניקוי ואפשר להכניס אותה למדיח הכלים.

מחבתות אלומיניום

אלומיניום הוא מוליך חום מצוין, מה שהופך אותו לאידיאלי לבישול מהיר כמו טיגון. אם אתם מחפשים חלוקת חום שווה, מחבת אלומיניום היא בחירה טובה. 

למחבתות אלומיניום רבות יש ציפוי ציפוי נון-סטיק מבפנים. זה הופך אותן לעמידות, קלות לניקוי ועמידות בפני שריטות וכתמים. קיימות גם מחבתות מיציקת אלומיניום: הן נראות כמו מחבתות מברזל אבל הן קלות יותר ומוליכות חום בצורה מעולה. מחבתות אלומיניום שאינן מצופות, לא מתאימות לבישול מזונות חומציים.

מחבתות ברזל יצוק

ברזל יצוק הוא חומר שמתחמם לאט יחסית אבל שומר על החום היטב, מה שהופך אותו למתאים לבישול איטי ואחיד וגם לבישול על חום נמוך, למשל אם רוצים להשיג צריבה מושלמת כשמכינים נתח בשר איכותי. במחבת ברזל יצוק, חשוב לזכור שהאוכל שלכם ימשיך להתבשל גם אחרי שכיביתם את מקור האש.

ברזל יצוק מחליד בקלות, בגלל זה לרוב יש למחבתות ברזל ציפוי נון-סטיק פנימי או שכבה של חומר אחר המונע הדבקות של האוכל. ברזל יצוק לא-מצופה לא מיועד לשטיפה במדיח כלים, אבל חלק ממחבתות ברזל יצוק המודרניות נעטפו בחומרים ששומרים על הברזל ומאפשרים להימנע מהבעיה הזו. אף על פי שהן כבדות ומתאימות יותר לשימוש על כיריים גז, אפשר להשתמש במחבתות ברזל יצוק על כל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה. 

עוד שיקולים בבחירת מחבת מומלצת

  • לכמה אנשים אתם מבשלים בדרך כלל? אם אתם מתכוונים לבשל בעיקר ארוחות קטנות, אז תוכלו להסתפק במחבתות קטנות. אבל אם אתם מארחים לעתים קרובות או מבשלים ארוחות למשפחה וחברים, תצטרכו לפחות מחבת אחת או שתיים גדולות יותר.
  • יש מחבתות מיוחדות המיועדות למשימות ספציפיות, כמו מחבתות אפייה או מחבתות פסים לצלייה.
  • שימו לב האם המחבתות שאתם מעוניינים בהן מתאימות לשימוש במדיח כלים.
  • חשבו איפה אתם הולכים לאחסן את המחבתות. בכמה מחבתות חדישות אפשר לשלוף החוצה את הידית וכך אפשר לערום אותן בקלות בתוך הארונות.
  • יש לכם אינדוקציה חשמלית? יש מחבתות עם בסיס שטוח המיועדות לאינדוקציה. המחבתות האלו מכסות את כל טבעת האינדוקציה ולא נותנות לחום "להתבזבז".
  • עמידות לשימוש בתנור. כיום יש מגמה של מחבתות רב-תכליתיות שאפשר להכניס אותן לתנור, מה שמאפשר לתת לאוכל חימום היקפי, מה שנקרא "סגירה בתנור". בדקו כי הידית של המחבת עמידה בפני חום התנור ושימו לב לטמפרטורה המרבית בה היא יכולה לעמוד.
  • חורים בידיות. נהדר לתלת את המחבתות ולחסוך על שטח הארון.

השורה התחתונה בבחירת מחבת מומלצת למטבח

עם כל כך הרבה אופציות, זה יכול להיות קשה לדעת אילו מחבתות מתאימות למטבח שלכם. הגורמים החשובים ביותר שיש לזכור הם החומר ממנו עשויות המחבתות, גודלן, האם הן מתאימות לשימוש במדיח והאם ניתן להכניס אותן לתנור. אחרי שחשבתם על הדברים האלה, אתם יכולים לקבל כיוון כללי על המחבת שתתאים לכם. ואם אתם מחפשים מחבתות איכותיות במחיר ללא תחרות, כדאי מאוד להיכנס לקטלוג של סולתם.

צריך סיוע ?