אביזרי מטבח שכל טבח מקצועי או חובב צריך להכיר

בשביל הרבה ישראלים, המטבח הוא המקום המרכזי בבית, אפילו יותר מהסלון. במטבח לא רק מבשלים – זה גם המקום בו רואים את כל בני המשפחה, מדברים ומתעדכנים. בין אם אתם מבשלים לעיתים רחוקות או שאתם בשלנים מדופלמים, אין כמו הרגשת הסיפוק של להכין משהו טעים בכוחות עצמכם. ובשביל שהחוויה במטבח תהיה קלה, נוחה ונעימה, הכנו בשב. ? בפוסט זה בבלוג, נדון בכמה מאביזרי המטבח החשובים ביותר שכל טבח צריך להכיר.

אביזרי מטבח שצריך בכל מטבח

בשלנים מקצועיים וחובבים כאחד צריכים כמה אביזרי מפתח למטבח כדי לבשל בקלות ובנוחות.

היום, אנחנו הולכים להתמקד ב-5 חפצי מטבח שאתם צריכים במטבח שלכם: סכיני שף, קרש חיתוך, תבנית אינגליש קייק, סיר לחץ, צלייה.

סכיני שף

כמו שכל טבח יגיד לכם, סכין שף טובה היא אחד הכלים החשובים במטבח. בין אם אתם חותכים ירקות או חותכים בשר, סכין שף חדה ואיכותית יכולה לעשות הבדל גדול בכל מה שנוגע לאיכות ולקלות החיתוך. עם סכין טובה בידכם, אתם יכולים לחתוך, לקצוץ, לפרוס ולבצע פעולות שדורשות דיוק מקסימלי, מבלי למחוץ את האוכל.

כשאתם בוחרים סכין שף, חשוב לבחור סכין שנוח להחזיק ביד, ובגודל שמתאים לצרכים שלכם.

קרשי חיתוך

קרש חיתוך הוא כלי חיוני נוסף למטבח שכל טבח צריך שיהיה לו. קרש חיתוך טוב מספק משטח יציב לחיתוך וטיפול במזון, והוא שומר על המשטחים במטבח מפני נזקים שונים כמו שריטות וסימנים של אוכל. כשאתם בוחרים קרש חיתוך, חפשו כזה העשוי מחומר עמיד וקל לניקוי. הימנע משימוש בקרש חיתוך קטן מדי — אתם לא רוצים שיהיה לכם קשה לחתוך גוש בשר כבד או כמות גדולה של ירקות.

תבנית אינגליש קייק

תבנית אינגליש קייק היא מוצר חובה לכל חובבי האפייה. לא צריך להיות אנגלים בשביל להכיר אותה — אם צפיתם בתכניות הבישול והאפייה בטלוויזיה, אתם בטוח יודעים על מה אנחנו מדברים.

התבנית הזו, שגודלה נע בדרך כלל בין 20 ל-35 ס"מ, תוכננה במיוחד עבור אפיית עוגות מסורתיות, כמו למשל עוגות שיש, עוגות בחושות (מישהו אמר עוגת גזר?) או עוגות פס למיניהן. תבניות האינגליש קייק הפשוטות עשויות בדרך כלל מאלומיניום או מנירוסטה, הן עמוקות, ויש להן דפנות ישרות, מה שעוזר לעוגה לתפוח בצורה אחידה ולהיראות ממש כמו עוגה של קונדיטוריה.

הידעתם? תבנית האינגליש קייק של סולתם עשויה מחומר מיוחד שמונע מהעוגה להידבק לתחתית או לצדדים, מה שהופך אותה לתבנית האידיאלית לאפיית עוגות וקינוחים.

סיר לחץ

סיר לחץ הוא כלי מטבח שלא זוכה למספיק יחסי ציבור. סיר לחץ הוא פיתרון נהדר למי שרוצה לבשל אוכל טעים במהירות, כי הבישול בסיר לחץ קצר יחסית לשיטות מסורתיות כמו אפייה או צלייה.

אם תרשו לנו רגע להיכנס לפיזיקה, סיר לחץ הוא כלי אטום לגמרי, ובתוכו נוצר לחץ גבוה, מה שגורם למים לרתוח ולאוכל להתבשל מהר יותר, נקודת הרתיחה הגבוהה הופכת את התבשיל לרך יותר ומלא בטעמים.

בסירי לחץ מודרניים יש גם מנגנון לפיזור חום שדואג לכך שכל תכולת הסיר תתחמם בצורה אופטימלית ושלא יישארו חלקים לא מבושלים.

בסולתם תוכלו למצוא סירי לחץ איכותיים שמתחברים ישירות לחשמל, ואפשר גם להניח אותם על כיריים או אינדוקציה — הם בטוחים לגמרי ומאושרים על ידי מכון התקנים הישראלי.

רוסטר

רוסטר הוא תבנית צלייה שאפשר גם להכניס לתנור, וגם לחמם על הגז. ברוסטר משתמשים בדרך כלל לבישול נתחי בשר או עוף גדולים, לתבשילים עשירים או למאפים טעימים. הרוסטר מאפשר לאוויר חם להסתובב בתוכו הלוך ושוב, וכתוצאה מכך האוכל יוצא עסיסי ומבושל בצורה שווה.

כשאתם בוחרים רוסטר, שימו לב:

  • האם הוא בגודל המתאים לתנור ולכיריים שלכם?
  • האם הוא עשוי מאלומוניום או נירוסטה?
  • האם יש לו ציפוי שמונע הידבקות של המזון?
  • האם הידיות נוחות לאחיזה?

דרך אגב – ברוסטר של סולתם יש את כל אלה, וגם כפתור מיוחד להוספת נוזלים הדרגתית.

לא משנה מה סגנון הבישול שלכם, אביזרי המטבח האלה יעזרו לכם לבשל ארוחות טעימות אצלכם במטבח. עם הכלים והציוד הנכון בבית, אתם יכולים לקחת את הבישול שלכם לשלב הבא.

צריך סיוע ?