מרכיבים
חומרים למרק :
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות
חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים
500-700 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט
אופן ההכנה
מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות
מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים
מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות
מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות
מכסים במים ומביאים לרתיחה
מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה
סוחטים לימון שלם ומערבבים
ניתן לגוון ולהוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד…