מתכון קציצות עוף וכתומים / גיל אבירם

מרכיבים

חומרים לקציצות:

חצי קילו עוף טחון (חזה או פרגית)
2 בצלים מגורדים דק וסחוטים
כף מלח
כפית פלפל לבן טחון
כף פפריקה מעושנת
חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל החומרים ומטגנים את הקציצות דקה שתיים מכל צד עד להשחמה ושמים בצד.
בוחרים איזה כתומים שאוהבים, אני בחרתי דלעת, דלעת ערמונים, דלורית, בטטות וגזרים .
חותכים את הירקות גס, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית בנדיבות ואופים בחום גבוה 230
מעלות עד להשחמה וריכוך.
מסדרים בכלי הגשה שמתאים לתנור, מפזרים את הקציצות, מוסיפים חופן משמש אוזבקי מיובש, מכסים
ומכניסים לתנור ל – 20 דקות בערך על 180 מעלות.

צריך סיוע ?