שקשוקה / מאיה דרין
מרכיבים לשקשוקה
רשימות
חומרים ל-4 מנות שקשוקה:
8 ביצים
4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
2 יחידות פלפל שושקה חתוך לפרוסות דקות
2 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבקוי זכוכית)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה לפי הטעם
אופן הכנת השקשוקה
- מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום
- מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפלים ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות.
- מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
- מתבלים במלח, פפריקה ופלפל, יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב
ויוצקים פנימה, בתוך כל שקערורית – ביצה. מתבלים את הביצים במלח ופלפל.
- מבשלים את השקשוקה על להבה נמוכה על למידת העשייה הרצויה