קישואים ממולאים / רינת צדוק

קישואים ממולאים / רינת צדוק

מרכיבים

מרכיבים לסוטז' 28 ס"מ

3 כפות שמן זית

12  קישואים קטנים

לימון חתוך לפרוסות דקות

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

5 שיני שום פרוסות

2 פלפל צ'ילי אדום יבש

2 ענפי טימין

ענף מרווה

ענף אורגנו

פלפל שחור גרוס

מלח ים

 

למילוי:

2 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

כוס אורז בסמטי שטוף היטב

 כוס עדשים שחורות ( מושרות 6 שעות)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית בהרט

כוס וחצי מים חמים

 

אופן ההכנה

מרוקנים את הקישואים מתוכן.

יוצקים שמן זית, מסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבניה, שום פרוס.

מפזרים מלח פלפל.

 

הכנת המלית:

שוטפים היטב את האורז

מזהיבים קלות בצל בשמן זית, מוסיפים שום קצוץ

מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט, מלח, ופלפל

מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים.

מניחים בצד לקירור.

מילוי ובישול הממולאים:

מחממים תנור ל-185 מעלות

ממלאים את הקישואים ומניחים בסיר בתוך הסיר, מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות

במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.

מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את המכסה ואופים על 5 דקות לקבלת גוון זהוב.

 

 

צריך סיוע ?