פאי נקטרינות / מאיה דרין

פאי נקטרינות
פאי נקטרינות / מאיה דרין

מרכיבים

רשימת חומרים לפאי בקוטר 24 ס״מ:

לבצק פריך:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180גרם (כוס ורבע) קמח לבן
4 כפות) אבקת סוכר
1כפית תמצית וניל
1 חלמון
2 כפות מים קרים

 

למלית:

5 נקטרינות

43 כוס סוכר.

מיץ לימון מחצי לימון

3 כפות גדושות קורנפלור

אופן ההכנה

לבצק פריך:

במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד חמאה, קמח ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים וניל, חלמון וכף אחת של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק – רק אם יש תורך מוסיפים את כף המים השנייה.

מאחדים את הבצק בידיים משטחים לכדי יחידה אחת בעובי כ-1 ס״מ עוטפים בניילון נצמד ומצננים 20-30 דקות במקרר.

על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס״מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית.

למלית:

חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקות, מערבבים בקערה עם יתר המרכיבים.

יוצקים על פני הקלתית.

לקישוט:

מהבצק הנותר קורצים עיגולים, פרחים, לבבות או כוכבים על ידי קורצן עוגיות ומקשטים את פני המלית.

ֿאופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

צריך סיוע ?