מרכיבים
רכיבים המתאימים לסוטז' יציקה, 26 ס"מ:
200 שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 שמן זית
60 חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט:
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ:
50 סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100 מים
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.
לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.