עוגת קוקוס, שקדים ותותים / רינת צדוק

עוגת קוקוס, שקדים ותותים / רינת צדוק

מרכיבים

רכיבים המתאימים לסוטז' יציקה, 26 ס"מ:

200 שקד טחון

50 גרם קוקוס טחון

180 גרם סוכר קנים

4 ביצים

כפית אבקת אפייה

חצי כפית מחית וניל

60 שמן זית

60 חמאת קקאו

קורט מלח

לקישוט:

200 גרם תותים

אבקת סוכר

סירופ:

50 סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי

100 מים

חצי כפית גרידת לימון

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות

בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.

טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.

מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.

יוצקים לסיר משומן

אופים כ-30 דקות

כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.

 

מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.

 

לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.

חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה

בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.

בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.

ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.

 

צריך סיוע ?