עוגת וניל בציפוי קרם מסקרפונה / מאיה דרין

עוגת וניל בציפוי קרם מסקרפונה / מאיה דרין

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לעוגת וניל:

150 גרם חמאה רכה

150 גרם (3/4) סוכר

2 כפיות תמצית וניל (או כפית מחית וניל)

½ כפית מלח

3 כפות שמן זית עדין

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

1 מיכל שמנת חמוצה

1/2 כוס חלב

¼ 2 כוסות קמח

3 כפיות שטוחות אבקת אפייה

לקרם וניל ומסקרפונה:

1 מיכל גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל (או כפית מחית וניל)

כוס וחצי שמנת מתוקה, קרה מאוד (מומלץ לשים במקפיא לכמה דקות לפני ההקצפה)

אופן ההכנה

  1. עוגת וניל: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה ואחידה.
  3. ממשיכים להקציף במשך דקותיים נוספות
  4. מגרדים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים שמן וביצה אחת. מערבלים במהירות גבוה מאוד עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מוסיפים את הביצים הנותרות בזו אחר זו, תוך ערבול בין הוספה להוספה. מערבלים עד שאחיד לגמרי.
  6. ממשיכים ומקציפים דקותיים נוספות
  7. מוסיפים שמנת, חלב ו-1/2 מכמות הקמח ומערבלים עד שכמעט אחיד.
  8. מוסיפים את שארית הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  9. הבלילה צריכה להיות תפוחה מאוד וסמיכה מאוד.
  10. יוצקים את התערובת לתוך התבנית באופן אחיד.
  11. אופים במשך 45-כ דקות או עד שהעוגה מזהיבה ו ויציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  12. מצננים לחלוטין לפני הקישוט, מומלץ אפילו להמתין יממה.

 

  1. קרם וניל ומסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה גבינה, אבקת סוכר ווניל ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד.
  2. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  3. יש לשים לב לא להקציף יתר על המידה על מנת שלא ישבר הקרם.
  4. מקשטים בפירות טריים ופרחים.

 

 

 

 

צריך סיוע ?