עוגת וניל בציפוי קרם מסקרפונה / מאיה דרין
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לעוגת וניל:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם (3/4) סוכר
2 כפיות תמצית וניל (או כפית מחית וניל)
½ כפית מלח
3 כפות שמן זית עדין
4 ביצים, בטמפרטורת החדר
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
¼ 2 כוסות קמח
3 כפיות שטוחות אבקת אפייה
לקרם וניל ומסקרפונה:
1 מיכל גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל (או כפית מחית וניל)
כוס וחצי שמנת מתוקה, קרה מאוד (מומלץ לשים במקפיא לכמה דקות לפני ההקצפה)
אופן ההכנה
- עוגת וניל: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה ואחידה.
- ממשיכים להקציף במשך דקותיים נוספות
- מגרדים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים שמן וביצה אחת. מערבלים במהירות גבוה מאוד עד שהם נטמעים בתערובת.
- מוסיפים את הביצים הנותרות בזו אחר זו, תוך ערבול בין הוספה להוספה. מערבלים עד שאחיד לגמרי.
- ממשיכים ומקציפים דקותיים נוספות
- מוסיפים שמנת, חלב ו-1/2 מכמות הקמח ומערבלים עד שכמעט אחיד.
- מוסיפים את שארית הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- הבלילה צריכה להיות תפוחה מאוד וסמיכה מאוד.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית באופן אחיד.
- אופים במשך 45-כ דקות או עד שהעוגה מזהיבה ו ויציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין לפני הקישוט, מומלץ אפילו להמתין יממה.
- קרם וניל ומסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה גבינה, אבקת סוכר ווניל ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
- יש לשים לב לא להקציף יתר על המידה על מנת שלא ישבר הקרם.
- מקשטים בפירות טריים ופרחים.