מרכיבים
רשימת חומרים ל-4 מנות:
12 תאנים בשלות ויפות
100 גרם מרציפן משובח
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות סוכר דמררה
4 כפות סירופ רוזטה
גרידת ליים
חופן עליי נענע טריים
חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים
מתכון מאיה דרין
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- חותכים איקס על פני כל תאנה, במרכז האיקס מניחים תלולית מרציפן.
- מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והרוזטה, מביאים לסף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התאנים הממולאות.
- צולים את התאנים בתוך נוזל הרוטב.
- מסירים מעל האש, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ, גרידת ליים ועליי נענע ומגישים מיד.